1 New alerts
Onze agenda voor 2024 en 2025 is geopend! Plan nu jullie kennismaking!
Denice Denice
29 november 2023

Het belang van een goede trouwfotograaf

Het kiezen van de juiste trouwfotograaf is een belangrijke beslissing. Je wilt immers iemand die jouw visie begrijpt en in staat is om deze om te zetten in adembenemende foto's. Er zijn verschillende factoren waar je op moet letten bij het maken van deze keuze.

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de stijl van de fotograaf. Elke fotograaf heeft zijn of haar eigen unieke stijl, dus zorg ervoor dat deze aansluit bij jouw persoonlijke voorkeur. Het voordeel bij SeaShot is dat wij twee verschillende stijlen leveren, omdat wij met twee fotografen fotograferen. 

Daarnaast is het van belang om te kijken naar de ervaring van de fotograaf. Heeft de fotograaf ervaring met het vastleggen van bruiloften in Zeeland? Daarnaast kan het ook een belangrijke keuze zijn als de fotograaf al eens een bruiloft heeft gefotografeerd op jullie trouwlocatie. 

Ten slotte is het ook essentieel om een goede klik te hebben met de fotograaf. Op je trouwdag wil je je op je gemak voelen en jezelf kunnen zijn. Een goede chemie met de fotograaf draagt hieraan bij en zorgt voor ontspannen en spontane foto's. Het voordeel van twee fotografen is dat er een grote kans is dat jullie beide een goede klik hebben met de fotograaf! 

Bruidegom heeft het gezicht van zijn bruid vast terwijl ze elkaar liefdevol aankijken midden in de binnenstad van Middelburg, Zeeland

Tips voor een geslaagde trouwfotoshoot

Op de grote dag zelf speelt de bruidsfotograaf een belangrijke rol. Hij of zij is verantwoordelijk voor het vastleggen van alle bijzondere momenten en emoties. Met twee trouwfotografen is deze kans dat er een moment gemist wordt heel erg klein. Daarom adviseren we ook altijd om te kiezen voor twee trouwfotografen. 

We beginnen vaak met het fotograferen van de voorbereidingen, zoals het aankleden van de bruid en het klaarmaken van de bruidegom. Vervolgens zijn we aanwezig bij de ceremonie om de uitwisseling van de geloften en het ja-woord vast te leggen.

Na de ceremonie volgt meestal een fotoshoot met het bruidspaar, de familie en de gasten. We zorgen ervoor dat iedereen op zijn best wordt vastgelegd en dat de sfeer van de dag wordt weerspiegeld in de foto's.

Tijdens het feest is kunnen we ook aanwezig zijn om de speeches, de openingsdans en andere belangrijke momenten vast te leggen. Op deze manier worden alle hoogtepunten van de dag gedocumenteerd en kun je deze later herbeleven.