Denice Denice
10 juli 2023

Exterieur

Vaak wordt er bij vastgoedfotografie of het fotograferen van vakantiewoningen gedacht aan interieurfotografie. Ook in diverse woonbladen zoals VT wonen wordt er veel aandacht besteedt aan het interieur van een woning. Toch is het exterieur van een woning ook erg belangrijk. Het is namelijk de eerste indruk van de woning. 

Daarnaast gaat het natuurlijk niet alleen om het huis, maar ook om de tuin. Vooral bij vakantiewoningen is dit een erg belangrijke factor, want hier wordt namelijk heel veel tijd doorgebracht in de tuin. En natuurlijk wordt er niet alleen veel tijd doorgebracht in de tuin, maar ook in de omgeving van de vakantiewoning. En dat is nu juist de reden waarom dronefotografie zo belangrijk is voor (vakantie)woningen.

Vanaf de grond is het vaak lastig vast te leggen hoe de ligging van een (vakantie)woning is. Met een drone kun je tot wel 100 meter hoog vliegen, waardoor je niet alleen het huis en de tuin kan zien, maar ook de omgeving van de woning. Het levert dan ook een uniek beeld op van de (vakantie)woning. Vooral als de woning ook nog eens in de buurt ligt van het strand. En dat is in Zeeland niet heel lastig!

Voordelen van dronefotografie voor (vakantie)woningen

  • Je ziet de volledige omgeving
  • Je hebt een uniek perspectief
  • Je ziet het volledige huis, inclusief de tuin
  • Je hebt een bovenaanzicht als 'plattegrond'
  • Je kunt op het dak kijken, voor bijvoorbeeld de zonnepanelen