1 New alerts
Onze agenda voor 2024 en 2025 is geopend! Plan nu jullie kennismaking!
Kenneth Kenneth
04 juli 2023

Hoe kies je de juiste trouwfotograaf in Zeeland?

Één van de belangrijkste onderdelen van jullie bruiloft is een trouwfotograaf. Foto's zijn namelijk het enige tastbare wat jullie na de bruiloft over houden. Wellicht blijft jullie pak en jurk nog lang bewaard in een doos op zolder, maar de foto's kun je ieder jaar weer bekijken en hiermee herinneringen terughalen. 

In Zeeland is er een groot aanbod aan verschillende trouwfotografen, maar hoe weet je zeker dat je de juiste keuze maakt? In dit blog gaan we in op een aantal onderdelen waarop je moet letten

  • Stijl van de foto's
  • Tarieven & Budget 
  • Klantgericht & betrouwbaar
  • Persoonlijke klik

Stijl foto's van de trouwfotograaf

De eerste vraag die jullie jezelf moeten stellen is of de stijl van de foto's van de trouwfotograaf bij jullie past en aansluit bij jullie wensen. Onderstaand hebben wij een aantal onderwerpen uitgewerkt waarop je kunt letten.

Hoe bewerkt de trouwfotograaf zijn foto's?

Bijna elke trouwfotograaf bewerkt zijn foto's. Hebben jullie een trouwfotograaf op het oog die zijn of haar foto's achteraf niet bewerkt? Dan raden wij dit af, vaak missen deze trouwfotograaf een stuk vakinhoudelijke kennis (er is geen reden om niet te bewerken). Ga daarnaast op zoek naar een trouwfotograaf die bewerkt naar jullie wens. Houden jullie bijvoorbeeld van veel zwart-wit, een neutrale bewerking of juist een hele 'cinematische' bewerking. Een goede trouwfotograaf in Zeeland heeft vaak één of twee stijlen die hij of zij hanteert bij alle bruiloften. Op deze manier weten jullie als bruidspaar namelijk wat je kunt verwachten op jullie eigen bruiloft. 

Poses

Zijn jullie zelf niet zo van 'op de foto gaan'? Kijk dan goed tussen de portfolio van de trouwfotograaf of ze veel spontane foto's maken. Zijn jullie juist heel comfortabel voor de camera? Dan kunnen jullie bijvoorbeeld ook kiezen voor een fotograaf die ook meer met statische portretten werkt of met veel creatieve input komt. 

Wij vinden de combinatie het leukst. Tijdens de fotoshoot beginnen we vaak wat eenvoudig poses, dit om jullie op te warmen. Daarna proberen we, afhankelijk van jullie voorkeur en gevoel voor de camera welke soort foto's/poses het best bij jullie passen. Als jullie het bijvoorbeeld lastig vinden, dan proberen we d.m.v. opdrachtjes het wat eenvoudiger te maken. 

Manier van fotograferen

Een trouwfotograaf kan ook op verschillende wijzes fotograferen. Je hebt bijvoorbeeld fotografen die veel meer op kleine details zitten, maar ook fotografen die meer het overzicht pakken of met bepaalde composities werken. 

Wij zelf vinden we dat we hierin een goede mix hebben. Denice is namelijk meer van overzichten en Kenneth focust zich daarmee meer op de kleine details van de bruiloft. Zo leggen we samen een heel breed deel van jullie bruiloft vast en missen we eigenlijk geen moment, ook geen momenten die jullie zelfs niet hebben gezien. Vaak krijgen wij dan ook te horen van onze bruidsparen dat ze veel momenten niet eens hebben opgemerkt en dit heel leuk vinden om terug te zien.

Tarieven & Budget van een trouwfotograaf in Zeeland

Voordat jullie trouwfotografen in Zeeland gaan contacteren is het belangrijk dat jullie een budget bepalen. Elke trouwfotograaf heeft zijn eigen tarief en aan jullie is het om te bepalen hoe waardevol jullie de foto's schatten. Leg de verschillende pakketten van de trouwfotografen eens naast elkaar, vaak kun je al onderscheid maken in een niveau van een bepaalde trouwfotograaf op basis van het tarief. 

Zijn jullie benieuwd hoe een tarief van een trouwfotograaf wordt bepaald of naar onze tarieven als trouwfotograaf? Lees meer in ons blog artikel 'Hoe zit het tarief van een trouwfotograaf in elkaar?'
 

Klantgericht & betrouwbaar

Het is belangrijk dat de trouwfotograaf in Zeeland waar jullie voor kiezen klantgericht meedenkt en betrouwbaar is. Zet de trouwfotograaf b.v. een stapje extra door tips te geven voor het verloop van jullie dag of leveren ze extra snel de foto's. Daarnaast is het erg belangrijk dat je op een 'professional' kunt vertrouwen. Je wilt namelijk niet dat er per ongeluk iets mis gaat met de foto's waardoor je geen herinnering meer hebt van jullie speciale dag. Wij horen helaas nog te vaak van andere mensen op een bruiloft dat ze spijt hebben van de gekozen trouwfotograaf. Voorbeelden hierin zijn dat ze bijvoorbeeld maar één camera hadden die kapot ging, een geheugen kaartje dat er mee stopte en noem het maar op. Vraag hier ook gerust na bij een gesprek met de trouwfotograaf hoe ze garanderen dat dit probleem niet bij jullie bruiloft optreedt.

Wij zelf schieten bijvoorbeeld met camera's waarbij we op 2 SD kaarten gelijk schieten, dit houdt in dat we een extra backup kaartje hebben mocht 1 kaartje het begeven. Daarbij hebben we allebei 2 camera's (totaal 4) mee, zodat we bij een kapotte camera geen moment van jullie dag missen. 

Persoonlijke klik

Als allerlaatst is het zeer belangrijk dat jullie een persoonlijke klik hebben met de trouwfotograaf(en) uit Zeeland. Jullie zijn namelijk gemiddeld het langst op die dag samen. Daarnaast kan een fotoshoot, ceremonie of ander onderdeel van de dag een intiem moment zijn, waardoor je je niet ongemakkelijk wilt voelen door de trouwfotograaf. 

Wij zelf plannen allereerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek om de wensen en verwachtingen te bespreken en kijken daarbij of we ook een klik voelen met jullie als bruidspaar. Het is al vaker voorgekomen dat wij niet iedereen aannemen omdat we deze 'persoonlijk klik' niet voelde. Dit is uiteraard niet iets negatiefs, soms past een andere trouwfotograaf gewoon beter bij jullie. 

Zijn jullie overtuigd?

Benieuwd wat wij kunnen beiden als trouwfotograaf in Zeeland?