1 New alerts
Onze agenda voor 2024 en 2025 is geopend! Plan nu jullie kennismaking!
Kenneth Kenneth
12 december 2023

Top trouwlocaties in Zeeland

Ontdek onze top 3 trouwlocaties in Zeeland van het afgelopen jaar!

In het jaar 2023 hebben we een hele hoop (nieuwe) trouwlocaties in Zeeland bezocht. Van heerlijke zomerse bruiloften tot aan de koudere winter bruiloften, elke bruiloft met zijn eigen charme. In deze 'top trouwlocaties in Zeeland' zetten we de trouwlocaties van dit jaar op een rijtje. Deze beoordelen we op faciliteiten & voorzieningen, fotogeniekheid en uniekheid.

Laat jouw unieke trouwlocatie in Zeeland vastleggen door SeaShot

Fort Rammekens Ritthem

Op de derde plaatst in onze top drie trouwlocaties in Zeeland staat dit jaar voor ons Fort Rammekens in Ritthem. Dit prachtige fort midden in de natuur is een unieke trouwlocatie in Zeeland. Hij staat dit jaar op plaats 3 omdat we al een keer een bruiloft op deze locatie hebben gefotografeerd. Het Fort is sinds 2014 een officiële trouwlocatie binnen Zeeland. Het Fort biedt daarbij een prachtige uitzicht op de zee en is een goede keuze voor bruidsparen die veel zelf willen regelen.

Faciliteit & voorzieningen

Direct één van de weinige nadelen van het fort is het gebrek aan faciliteiten. Naast een droge ruimte bij slecht weer moet je hier voor de rest (bijna) alles zelf regelen. Van catering tot aan de tenten en ceremonie stoelen. Daarnaast moet de locatie ook echt stil zijn om 1 uur omdat het zich midden in een natuurgebied begeeft. Een nuchtere wedding planner of ceremonie meester is daarom aan te bevelen op deze trouwlocatie. 

Fotogeniek

Omdat je alles zelf moet regelen kun er daarom wel voor zorgen dat je het fort mooi aankleed. Samen met een mooie zonsondergang is dit een perfecte trouwlocatie voor perfecte plaatjes van je bruiloft. Combineer bijvoorbeeld de ondergaande zon met een kleine 10 minuten boven op het fort en je krijgt prachtige intieme plaatjes die je voor de rest van je leven bij blijven. 

Ook een goed catering bedrijf kan zogen voor mooie plaatjes. Tijdens de bruiloft dit jaar was Maros uit Goes met een overheerlijk BBQ buffet aanwezig. Erg lekker kwalitatief goed eten en daarnaast ook nog eens erg fotogeniek. 

Uniek

Fort Rammekens scoort als trouwlocatie op gebied van uniekheid een 10, we zijn namelijk nog geen ander fort in Zeeland tegengekomen die kan tippen aan de charme van dit fort. Door de unieke ligging en monumentale waarde is dit echt een aanrader als je voor een unieke trouwlocatie wilt gaan in Zeeland. Het kost uiteraard wel wat extra werk en moeite, maar dan heb je ook zeker één van de beste trouwlocaties. 

Strandpaviljoen Kontiki beach Dishoek

Als jullie wens is om op het strand te trouwen is dit één van de fijnste locaties. Tijdens een mooie zomerse dag is dit toch wel één van de beste trouwlocaties in Zeeland, daarnaast ook geen gebrek aan ruimte op strand.

Faciliteit & voorzieningen

Bij Kontiki zijn inmiddels een ervaren trouwlocatie en kun je alles van A tot Z met hun regelen. Tot het faciliteren van stoeltjes voor de ceremonie tot aan een receptie op het terras onder het genot van een drankje. In principe hoef je geen extra zaken te regelen naast b.v. een taart van externe opdrachtgevers. Dit maakt de locatie uitermate geschikt voor bruidsparen die niet al te veel zelf willen regelen.

Fotogeniek

Simpelweg een prachtige fotogenieke trouwlocatie in Zeeland omdat het strand centraal staat. Het enige waar jullie tegenaan kunnen lopen is het weer, laat er nou niks veranderlijk zijn dan het weer. Het is dus altijd even spannend of het een mooie dag wordt, uiteraard ligt dit ook aan jullie datum. Indien het zonnig is een dikke 10 voor de fotogeniekheid.

Uniekheid

Uiteraard bestaan er nog meer trouwlocaties die aanbieden om op het strand te kunnen trouwen. In die zin is het geen 'unieke' trouwlocatie, maar trouwen op het strand blijft het toch wel een unieke locatie in Nederland. Wat is er nou lekkerder dan trouwen op een prachtig strand met uitzicht op de zee?

Wijngaarde De Kleine Schorre Dreischor

Stipt op nummer één staat voor ons dit jaar de wijngaarde de Kleine Schorre in Dreischor. Deze wijboerderij zorgt ervoor dat je middenin een wijngaarde kan trouwen. Voor degene die niet te ver af willen reizen naar de champagne streek in Frankrijk of ander buitenlandse bestemming is dit een ideale middenweg. 

Faciliteit & voorzieningen

Naast de mogelijkheid om de ceremonie te houden midden in de wijngaarde kun je ook gebruikmaken van de grote feestzaal. In principe is deze zaal voorzien van alles wat je in de basis nodig hebt. Naast de wijngaarde is ook nog een grasveld om catering plaats te laten vinden. Bij de bruiloft afgelopen zomer was er een heerlijk BBQ buffet met o.a. heerlijke stukken bavette en zalm. 

Fotogeniek

Ik denk dat we je niks wijs hoeven te maken hoe mooi deze trouwlocatie is. Een zonnetje, wijngaarde en een leuke groep mensen zorgt ervoor dat het een prachtige ambiance is voor jullie bruiloft. Een echte buitenlandse sfeer en zeker ook tijdens 'golden hour'. Afgelopen zomer zijn wij na de ceremonie en het eten ook nog de wijngaard ingedoken voor een korte fotoshoot in de wijngaarde met ondergaande zon, dit levert betoverende plaatjes op.

Uniekheid

Wij weten geen andere wijngaarde in Zeeland die dient als trouwlocatie. Dit maakt het qua uniekheid echt een fantastische locatie.

Trouwdag verhalen op deze trouwlocaties in Zeeland

Benieuwd naar het verhaal op één van deze top drie trouwlocaties? Doe inspiratie op tijdens het lezen van het verhaal van andere bruidsparen die zijn getrouwd op deze trouwlocaties in Zeeland.

Bruidspaar met de armen om elkaar heen geslagen, neus tegen neus tijdens zonsondergang in een wijngaard.

Trouwen in een wijngaarde

Lees meer
Afbeelding waarop bruidspaar elkaar een kus geeft midden in het bos op een prachtig zonnige dag

Trouwen in Fort Rammekens

Lees meer
Bruidspaar dat elkaar een kus geeft na de ceremonie op het strand tussen Vlissingen en Zoutelande.

Bruiloft op het strand van Jordi & Kim

Lees meer

Wellicht vind je dit ook interessant... 

Kom meer te weten over het kiezen van een goede locatie, trouwfotograaf of ander element van je bruiloft.

Trouwinspiratie voor jullie bruiloft

22-11-2023
Bruidspaar dat elkaar een kus geeft na het ja woord middenin de wijngaard van Dreischor

Trouwen in het buitenland

09-11-2023
Verliefd bruidspaar op de trap in het provinciehuis op de abdij in Middelburg

Hoe kies je de juiste trouwfotograaf in Zeeland?

04-07-2023