Denice Denice
14 juli 2023

Je verliest ze al na tientallen seconden!

We leven tegenwoordig in een maatschappij waarbij ons geduld steeds minder wordt. Hierdoor wordt het steeds lastiger om ergens lang je aandacht bij te houden (bijvoorbeeld bij het lezen van dit artikel). Een goed voorbeeld hiervan is het opkomende succes van TikTok. In tegenstelling tot een aantal jaar geleden waarin er nog veel gekeken werd naar YouTube video’s van soms wel meer dan een half uur, is er nu nog maar geduld voor video’s van een paar minuten (of zelfs tientallen seconden). Er wordt veel tijd besteed aan veel en diverse content, want zelfs in een paar minuten moet het wel vernieuwend zijn, anders is de aandacht ook weer snel verdwenen. 

Diversiteit in content voor bedrijven in Zeeland

Als bedrijf is het erg belangrijk om regelmatig nieuwe content te plaatsen. Zo blijf je niet alleen 'relevant' op Social media, maar is het ook nog eens interessant voor zowel oude als nieuwe volgers. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan hotel. Het komt regelmatig voor dat hotels gebruik maken van foto’s welke een aantal jaar geleden zijn gemaakt. Soms is er in die tussentijd zelfs al een verbouwing geweest, waardoor de foto’s niet meer lijken op de realiteit. Dit is natuurlijk jammer, omdat potentiële klanten graag willen zien hoe iets er nu écht uitziet en daarbij zeker niet teleurgesteld willen worden.

Hetzelfde geldt voor restaurants. Hier wordt regelmatig gebruik gemaakt van een vernieuwde menukaart. En hoe leuk is het dan als er regelmatig nieuwe content online komt van het vernieuwde interieur of het vernieuwde menu!? Wij zelf betrappen ons er vaak op dat we toch na het bekijken van de menukaart snel even wat beeldmateriaal bij de verschillende gerechten zoeken. Op die manier wil onze keus nog wel eens vallen op een ander gerecht.

Door regelmatig 'aanwezig' te zijn op sociale kanalen met kwalitatieve content is de kans groter dat men je bedrijf sneller gaat volgen. Daarbij is het ook belangrijk dat volgers die je al reeds hebt verkregen een band houden met jouw als bedrijf. 

Geen enkel bedrijf ontkomt er aan!

Het geldt niet alleen voor bedrijven zoals hotels en restaurants, maar ook voor bedrijven die een dienst aanbieden. Het is namelijk erg belangrijk om regelmatig werknemers en de dienst te laten zien op Social media. Hierdoor creëer je vertrouwen van je volgers en blijven je volgers up-to-date, bijvoorbeeld als er een nieuwe collega in dienst komt. Daarnaast is het natuurlijk ook voor jezelf en voor je bedrijf erg leuk om regelmatig nieuwe foto’s te laten maken. Je verandert zelf natuurlijk ook regelmatig ;). 

Producten

Ook voor bedrijven met producten is het erg interessant om regelmatig nieuwe content te laten maken. Denk hierbij aan een nieuwe collectie die gelanceerd wordt of juist seizoensgebonden producten die in een bepaald seizoen terugkomen. Wanneer is de laatste keer dat jij foto’s hebt laten maken van jouw producten of bedrijf?

Regelmatig nieuwe content?

Bij SeaShot bieden we de mogelijkheid voor een vaste samenwerking om regelmatig nieuwe content te laten maken van jou, jouw producten of jouw bedrijf. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken over nieuwe content voor Social media en de website. Blijf up-to-date en neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Neem contact op!