1 New alerts
Onze agenda voor 2024 & 2025 is vanaf nu geopend. Plan nu jullie kennismaking!
Denice Denice
05 juli 2023

Tips en inspiratie voor de bruiloft ceremonie

De ceremonie, het meest spannende gedeelte van de dag. Ten minste, voor de meeste mensen wel. Toch is het een onmisbaar gedeelte van de dag. Dit is namelijk het officiële gedeelte van de dag. Want, zonder ceremonie zijn jullie namelijk niet officieel getrouwd. Om de ceremonie wat minder spannend te maken en om ervoor te zorgen dat jullie misschien zelfs een beetje uitkijken naar de ceremonie, hebben we een aantal leuke en originele tips op een rijtje gezet om jullie op weg te helpen tijdens de voorbereidingen. 

1. Flower man 

Hoe leuk is het om voor de aankomst van de ceremonie op een feestelijke manier te worden ontvangen!? Dit doe je natuurlijk door bloemen te laten strooien voor jullie aankomst. Vroeger was het heel normaal om je eigen kinderen dit te laten doen, of misschien wel je neefjes of nichtjes. Tegenwoordig zijn er veel meer opties. Een trend wat is overgewaaid uit Amerika is bijvoorbeeld de Flower man. Een vriend, of misschien zelfs wel een familielid, die de bloemen strooit uit een heuptasje. Of misschien wel je opa met zijn rollator, je kunt er helemaal je eigen draai aan geven!

2. Persoonlijke BABS

Één van de verplichte dingen je moet regelen op jullie bruiloft is natuurlijk een Babs, ook wel de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen uit een Babs van de gemeente, een zzp-er of een persoon naar keuze (ook wel een Babs voor 1 dag). Hij/zij verteld jullie verhaal, op de meest belangrijke dag van jullie leven. En hoe leuk is het dan om dit door een bekende, een vriend of misschien zelfs wel een familielid te laten doen. Waarschijnlijk kennen zij jullie namelijk het beste. Dit maakt het verhaal nog persoonlijker!

Bruidspaar dat elkaar een kus geeft na het ja woord middenin de wijngaard van Dreischor

3. Geloften

Om de speech van de Babs nog meer aan te vullen en jullie ceremonie nog persoonlijker te maken, kunnen jullie ervoor kiezen om geloften naar elkaar uit te spreken. Zo laat je niet alleen de Babs aan het woord, maar kunnen jullie ook zelf nog herinneringen ophalen. Daarnaast is dit ook hét moment om elkaar trouw te beloven. 

4. Ringen brengen 

Een ander leuk en origineel idee voor tijdens de ceremonie is het origineel laten brengen van de ringen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan bestuurbare auto’s, een drone of misschien zelfs wel een huisdier!

5. Live muziek 

Om de ceremonie nóg persoonlijker, en natuurlijk ook leuker, te maken kun je ervoor kiezen om jullie eigen muziek te draaien. Dit kan bijvoorbeeld via een box met muziek, maar hoe leuk is het om dit live te laten zingen!? Een live zanger of zangeres tijdens de ceremonie geeft namelijk een hele knusse sfeer. Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een familielid iets te laten zingen!

6. Confetti / Bellenblaas / Bloemblaadjes

Een feestelijke dag moet natuurlijk gevierd worden. En hoe doe je dit beter dan met mensen die jullie dag met jullie mee vieren!? Na de ceremonie is het namelijk tijd voor het feestelijke gedeelte van de dag. Dit kun je dan ook het beste maar feestelijk beginnen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om bij het weglopen van de ceremonie confetti of bloemblaadjes te laten gooien door de gasten, of misschien zelfs wel bellen te laten blazen!

7. Kiss!

Als we dan toch in de feestelijke stemming zijn na de ceremonie, is het nog leuker om even samen stil te staan bij het feit dat jullie zijn getrouwd. Neem daarom rustig jullie tijd om tussen de mensen door weg te lopen, en vergeet niet om elkaar nog een kus te geven in het midden van het gangpad, tussen de confetti door!

Bruidspaar dat elkaar een kus geeft na de ceremonie op het strand tussen Vlissingen en Zoutelande.