1 New alerts
Onze agenda voor 2024 en 2025 is geopend! Plan nu jullie kennismaking!
Denice Denice
09 november 2023

Trouwen in het buitenland

Trouwen in het buitenland, wat moet je allemaal regelen en waar moet je allemaal aan denken? In deze blog geven we alle informatie die je nodig hebt voor jullie bruiloft in het buitenland. 

Waarom een bruiloft in het buitenland?

Een bruiloft op een locatie in het buitenland kan een sprookjesachtig avontuur zijn waar je niet alleen de liefde viert, maar ook een onvergetelijke ervaring creëert voor jullie zelf en de gasten.

Een van de grootste voordelen van trouwen in het buitenland is de mogelijkheid om te kiezen uit een scala aan adembenemende bestemmingen. Of je nu droomt van een strandceremonie bij zonsondergang, een intieme bruiloft in een historische stad, of een avontuurlijke huwelijksceremonie hoog in de bergen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Elk detail kan worden afgestemd op jullie persoonlijke smaak, waardoor de bruiloft echt uniek wordt.

Een ander voordeel van een bruiloft in het buitenland is de intieme sfeer die vaak wordt gecreëerd. Met een kleiner aantal gasten wordt de bruiloft een persoonlijke aangelegenheid, waarbij elk detail zorgvuldig wordt gekozen om de liefde van het paar te weerspiegelen. De intieme setting maakt het ook gemakkelijker voor het bruidspaar om quality time door te brengen met jullie dierbaren, waardoor onvergetelijke herinneringen worden gecreëerd.

Spannend om te trouwen in het buitenland?

Natuurlijk brengt trouwen in het buitenland ook uitdagingen met zich mee. Het plannen van een bruiloft op afstand kan logistiek complex zijn en vereist vaak een zorgvuldige planning en organisatie. Het is belangrijk om te werken met lokale leveranciers die vertrouwd zijn met de omgeving en de lokale tradities, zodat de bruiloft soepel verloopt.

Een ander aandachtspunt is het beheer van de gastenlijst. Niet iedereen kan zich veroorloven om naar een verre bestemming te reizen, dus het is belangrijk om te overwegen wie echt aanwezig kan zijn en wie misschien niet. Het is ook handig om gasten ruim van tevoren op de hoogte te stellen, zodat ze voldoende tijd hebben om reisplannen te maken.

Desondanks kunnen deze uitdagingen opwegen tegen de onvergetelijke ervaring die trouwen in het buitenland met zich meebrengt. Het avontuurlijke aspect, de prachtige omgeving en de intieme sfeer maken van een bruiloft in het buitenland een droom die uitkomt voor veel koppels.

Wat moet je regelen voor je bruiloft in het buitenland?

Op de website van Rijksoverheid kun je alles vinden over wat je moet regelen voor je bruiloft in het buitenland. 

Uitgelichte dingen die je moet regelen:

- Toestemming van land waar je trouwt of een geregistreerd partnerschap sluit

- Buitenlandse huwelijksakte of partnerschapsakte registreren in Nederland