1 New alerts
Onze agenda voor 2024 en 2025 is geopend! Plan nu jullie kennismaking!
Kenneth Kenneth
28 december 2023

Twee trouwfotografen op één bruiloft

Op onze website lees je het vaker terug, wij komen (bijna) altijd met twee trouwfotografen op één bruiloft. In onze recente podcast aflevering luister je onder andere over de voordelen hiervan en daarnaast hebben we hierover nog een ander artikel geschreven. In dit blog gaan we in op de diversiteit van de beelden die het oplevert. We zoomen in op een aantal momenten waarbij uit verschillende standpunten de foto's zijn genomen op hetzelfde tijdstip. 

Benieuwd naar alle voordelen van twee trouwfotografen? Luister onze podcast aflevering hierover!

Het aankleden

Een eenvoudig moment om mee te beginnen, het aankleden. Op dit moment hoeven we niet als één fotograaf constant heen en weer te reizen tussen de bruid en bruidegom. Wellicht geen probleem als er 100 meter tussen de locaties zit, maar deze luxe is er zeker niet altijd. 

De Ceremonie

Tijdens de ceremonie zijn er een aantal momenten die vastgelegd (moeten) worden. Dit zijn momenten als het ja-woord, de kus, de ringen, het tekenen en eventuele andere speciale momenten. Onderstaand een simpel voorbeeld vanuit meerdere hoeken fotograferen. Daarbij hebben wij geen last van iemand die ineens in ons beeld staat en we daardoor geen foto hebben van het belangrijke moment.

Bruidspaar kussend na het geven van het ja woord midden in een wijngaarde in Dreischor, Zeeland
Bruidspaar dat elkaar een kus geeft na het ja woord middenin de wijngaard van Dreischor

Fotoshoot & Overige

Tijdens de fotoshoot en andere momenten is het makkelijk dat we met z'n tweeën niet alleen op net andere posities kunnen staan, één van ons kan ook schakelen naar andere spontane momenten gedurende de dag. Daarbij is er wel eens één fotograaf bij de bruiloft gebleven waar de ander bij de (geheime en altijd leuke) versiering van het bruidspaar huis was. Vaak komen we ook in situaties waar één fotograaf net het emotionele momentje kan pakken voordat iemand oploopt en de ander al in de zaal reacties van de gasten kan vastleggen. Zo missen we geen moment en krijgen we vaak de reactie "Is dit gebeurd? Dat wist ik helemelaan iet!". 

Bij onderstaand voorbeeld was de bruidegom nog even snel zijn fles met drank aan het vullen waarbij binnen het feest al volop aan de gang was!

Twee trouwfotografen op jullie bruiloft?

Zijn jullie overtuigd om ook twee trouwfotografen op jullie bruiloft te nemen? Neem dan snel contact met ons op!