1 New alerts
Onze agenda voor 2024 & 2025 is vanaf nu geopend. Plan nu jullie kennismaking!
Kenneth Kenneth
13 maart 2023

Waarom zijn foto's zijn essentieel voor jouw vakantiewoning?

Wanneer er wordt gezocht naar een vakantiewoning zijn er een aantal belangrijke aspecten. Één van de eerste indrukken die een potentiële gast heeft zijn de foto's van de vakantiewoning. Met goede foto's kun je jouw vakantiewoning laten uitspringen ten opzichte van de concurrentie. Met foto's kun je direct een bepaalde sfeer neerzetten en alles laten zien wat de vakantiewoning te bieden heeft.

Een stap voor op de concurrentie

Biedt je jouw vakantiewoning bijvoorbeeld aan op booking.com of ander platform, dan is de kans groot dat deze in een hele grote massa verdwijnt aan andere vakantiewoningen in het overzicht. Met kwalitatief goede foto's zorg je ervoor dat het oog direct op jouw woning valt. Gasten zijn namelijk visueel ingesteld waardoor er snel gescand wordt tussen de eerste foto's in een overzicht met vakantiewoningen.

Breng de volledige vakantiewoning in beeld en houd deze actueel

Nadat de eerste indruk is geslaagd is het belangrijk om een volledig beeld te geven van de vakantiewoning. Op deze manier kan de gast alle hoeken van de vakantiewoning bekijken. Zorg daarbij dat de foto's actueel zijn, er is niks frustrerender dan een vakantiewoning boeken en vervolgens in een compleet andere woning terecht komen omdat de foto's 10 jaar geleden zijn gemaakt.

Before & After

Een foto met een je smartphone is natuurlijk leuk, maar onderstaand zie je goed het verschil. Niet alleen in beeldkwaliteit, maar bijvoorbeeld ook in de hoek waarop de foto is genomen. Veel smartphone gebruikers fotograferen namelijk vanaf hun eigen hoogte, hierdoor zie je vaak dat het beeld naar beneden is gekanteld. Zie onderstaand twee foto's van dezelfde ruimte.

Jouw vakantiewoning laten fotograferen?