1 New alerts
Onze agenda voor 2024 en 2025 is geopend! Plan nu jullie kennismaking!
Denice Denice
11 november 2023

Wat moet je meenemen tijdens de fotoshoot op je bruiloft?

De fotoshoot op je bruiloft is een belangrijk onderdeel van de dag en het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle benodigde spullen bij de hand hebt. We geven je daarom een handige lijst met spullen die je zou moeten overwegen mee te nemen voor je bruiloftsfotoshoot:

Accessoires: Vergeet niet om je sieraden, sluier, stropdas, manchetknopen, en andere accessoires mee te nemen die bij je outfit horen. We hebben het namelijk al eens meegemaakt dat de bruid speciaal voor haar grote dag een ketting had gekocht, maar dat ze deze was vergeten om te doen tijdens de fotoshoot. Gelukkig brachten haar ouders de ketting alsnog mee, zodat ze deze alsnog aankon tijdens de ceremonie. 

Haar en make-upbenodigdheden: Het kan handig zijn om wat haarlak, haarspelden, lippenstift en poeder bij je te hebben voor eventuele last-minute retouches. 

Bloemen: Zorg ervoor dat je je bruidsboeket en de corsage voor de bruidegom bij je hebt.

Ring(en): De trouwringen zijn een belangrijk onderdeel van de dag, zorg ervoor dat je ze bij de hand hebt voor de fotoshoot. Dit kan namelijk handig zijn om bijvoorbeeld een close-up te maken. 

Persoonlijke items: Overweeg om enkele persoonlijke items mee te nemen, zoals brieven, cadeaus, of andere symbolische items die je graag wilt laten fotograferen. Dit is natuurlijk geen must, want dit kan ook op andere momenten van de dag, zoals tijdens de geloften of bij het aankleden. 

Klein EHBO-kitje: Het kan geen kwaad om een klein EHBO-kitje met pleisters en andere basisbenodigdheden bij je te hebben voor noodgevallen.

Snacks en water: Een paar snacks en flesjes water zijn handig om energiek te blijven tijdens de fotoshoot, vooral als het een lange dag is.

Eventuele benodigde toestemmingen of vergunningen: Als je op een locatie fotografeert waarvoor speciale toestemmingen of vergunningen nodig zijn, zorg er dan voor dat je deze documenten bij je hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een parkeervergunning. 

Paraplu of parasol: Afhankelijk van het weer, kan een paraplu of parasol van pas komen om jezelf en je kleding te beschermen. Mocht het erg zonnig zijn dan adviseren we je ook altijd om zonnebrand en/of een zonnebril mee te nemen. 

Eventuele specifieke rekwisieten: Als je specifieke rekwisieten wilt gebruiken voor je fotoshoot, zoals ballonnen, confetti, rookbommen of andere decoraties, zorg er dan voor dat je deze van tevoren hebt geregeld en meegenomen. 

Een hulpje: Tijdens de fotoshoot is het handig om iemand mee te nemen voor het goedleggen van de jurk of het dragen van de spullen. Dit kan bijvoorbeeld het bruidsmeisje zijn, een broer of zus of misschien wel een vriendin.