1 New alerts
Onze agenda voor 2024 en 2025 is geopend! Plan nu jullie kennismaking!

Trouwen in Zeeland

Trouwen in Zeeland, waar doe je dat en hoe pak je dit aan? Als je net verloofd bent en je bent begonnen met het oriënteren voor je bruiloft, komt er veel op je af. Er is zoveel keus waaruit je kunt kiezen, maar wat wil je nu eigenlijk precies? Op deze pagina gaan we jou tips en tricks meegeven voor het plannen van jullie bruiloft in Zeeland! Want, wat is er nu leuker dan trouwen in Zeeland?

Beginnen met plannen voor je bruiloft in Zeeland

Het begin van de planning voor jullie bruiloft in Zeeland is natuurlijk de datum. Aan de hand van je datum is namelijk veel makkelijker om dingen te laten vastleggen, zoals een trouwlocatie of een fotograaf en een videograaf. Als je eenmaal je datum hebt vastgelegd, kun je beginnen met plannen. Het tweede belangrijke punt voor het plannen van je bruiloft is dan ook het vastleggen van je trouwlocatie. Hier hangt veel aan vast, want als je trouwlocatie is vastgelegd kun je eindelijk aan de slag met de rest van de planning, zoals de decoratie. 

Bruidspaar dat elkaar een kus geeft na de ceremonie op het strand tussen Vlissingen en Zoutelande.

Datum voor je bruiloft

Zoals je hierboven hebt gelezen is het kiezen van je trouwdatum het belangrijkste voor het beginnen met plannen van je bruiloft. Toch kan hier soms wat twijfel in ontstaan. Kies je voor een vrijdag of gaan jullie trouwen in het weekend? Datums kunnen ook een speciale betekenis hebben, zoals een mijlpaal in jullie relatie, of misschien wel een speciaal getal waar jullie veel waarde aan hechten.

Tijdens het kiezen van een datum is het handig om van tevoren te bedenken wat voor weer het ongeveer gaat zijn. Trouwen jullie het liefst buiten? Kies dan voor een bruiloft in het voorjaar of in de zomer. Liever een knusse binnenbruiloft? Dan is misschien de herfst of de winter wat voor jullie! Hebben jullie al een datum gekozen? Zorg dan dat de grote dingen zoals de ceremonie en de locatie snel geregeld worden. Sommige datums zijn namelijk heel snel volgeboekt. Vooral juni is een erg drukke maand!

Trouwlocatie in Zeeland

Een locatie uitzoeken is een goed begin van het plannen van jullie bruiloft. Omdat er zoveel keuze is, kan het ook een lastige keuze worden. Begin daarom met het maken van een lijstje met locaties in de omgeving. Ga vervolgens langs op de locaties van jullie lijstje, vraag offertes op en neem vooral de tijd. De locatie is namelijk één van de meest belangrijke dingen van jullie bruiloft!

Probeer op locatie in te beelden hoe jullie bruiloft er uit gaat zien. Vaak hebben locaties ook verschillende foto's van andere bruidsparen. Stel jezelf vervolgens de vraag: zie ik mezelf hier trouwen samen met mijn familie en vrienden? 

En als het goed voelt, dan is het vaak ook de juiste plek voor jullie!

Tip: bekijk de foto's bij de trouwfotograaf waar je op gesprek gaat, heeft de fotograaf al foto's van een bruidspaar op deze locatie en is de fotograaf er al eens eerder geweest? Dan is de combinatie tussen de locatie en de fotograaf helemaal perfect!

Inspiratie voor jouw bruiloft in Zeeland

Er is helemaal niks mis met inspiratie halen van internet, maar je hoeft uiteraard niet je hele bruiloft hierop aan te passen. Er zijn tegenwoordig veel trends te zien op Social Media, waardoor veel bruiloften op elkaar lijken. Maar, bedenk dat het JULLIE grote dag is!

Onthoud dat inspiratie slechts inspiratie is, en geen verplichting. Tijdens het plannen komen jullie er waarschijnlijk pas achter wat jullie stijl is. Het klinkt makkelijk om een eigen stijl aan te houden, maar het kan lastig worden als je het vergelijkt met anderen op Social Media. Daarom geven wij als tip: gebruik alle inspiratie om jullie eigen unieke bruiloft in Zeeland te plannen.

Het makkelijkst om te beginnen met het plannen van jullie bruiloft is het maken van een moodboard. Hier kunnen jullie beiden al jullie ideeën op kwijt en wordt het overzichtelijker. Het allerleukste is natuurlijk om dit op papier te doen, maar er zijn tegenwoordig ook eindeloze manieren om het digitaal te maken.

Leveranciers voor je bruiloft in Zeeland

De planning begint inmiddels al vorm te krijgen. Nu wordt het tijd om opzoek te gaan naar jullie droomteam.

Er zijn een aantal leveranciers die jullie namelijk niet moeten vergeten op jullie bruiloft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een fotograaf of videograaf, een weddingplanner of ceremoniemeester, de ambtenaar van de burgerlijke stand, een bloemist, een kapper en een visagiste.

Het makkelijkst is natuurlijk om te beginnen met zoeken op Google, maar vergeet ook vooral Social Media niet!

Lees de reviews, bekijk het werk, maar vertrouw op je eigen instinct. Al deze mensen gaan namelijk een grote rol spelen op jullie belangrijke dag. Zorg er daarom voor dat je een klik hebt en dat het ook voor jullie beiden goed voelt.

Tip: ga voor trouwleveranciers uit Zeeland, vaak hebben zij al ervaring met jullie locatie en/of andere leveranciers.

Wil je nog meer leren over het plannen van jullie bruiloft in Zeeland?

Speciaal voor toekomstige bruidsparen die ons als trouwfotograaf en trouwvideograaf kiezen, krijgen van ons een bruiloft gids boordevol tips en inspiratie voor jullie bruiloft! Deze bruiloft gids bestaat uit 64 pagina's en is gevuld met álles wat jullie moeten weten voor het plannen van jullie bruiloft. Plan daarom een kennismakingsgesprek in om jullie bruiloft met ons te bespreken.