1 New alerts
Onze agenda voor 2024 en 2025 is geopend! Plan nu jullie kennismaking!

Trouwen op een boerderij in Zeeland

Wij krijgen vaak de vraag, wat is nou de leukste trouwlocatie waar jullie zijn geweest? Voor de bruiloft van Ronnie & Naomi stond Fort Rammekens hoog op ons lijstje, maar we hebben nu ondervonden hoe mooi het eigenlijk kan zijn als je alles op eigen locatie regelt. Hier bedoelen we uiteraard niet mee een achtertuin van 10 vierkante meter (dit kan natuurlijk ook heel mooi zijn), maar in het geval van Ronnie & Naomi de beide boerderijen van hun ouders. Beide families hebben de locaties tot in de puntjes aangekleed en alles was op elkaar afgestemd qua kleur en thema.

Wat hebben wij gedaan?

De Bruiloft van Ronnie en Naomi hebben we zowel vastgelegd in foto als video. Bij dit soort opdrachten komen wij altijd twee fotografen en onze vaste videograaf. Benieuwd naar de mogelijkheden?
 

Bordjes die wijzen naar de verschillende locaties op de bruiloft
Bruidspaar zitten op een bankje langs achteren gefotografeerd tijdens de ceremonie.
Mooie lange bekleden tafels met stoelen waar straks de gasten van de bruiloft gaan dineren.

Het aankleden

Bij de bruiloft zijn we heel de dag aanwezig geweest, van het aankleden tot een aantal beelden van het feest. Bij het aankleden komt het voordeel van twee fotografen op je bruiloft, je kunt namelijk op beide locaties tegelijkertijd aanwezig zijn. Denice was namelijk samen met Quentin (onze vaste videograaf) aanwezig bij Naomi en Kenneth was aanwezig bij Ronnie. Omdat de man vaak minder tijd nodig heeft combineert Kenneth het maken van foto's (en in dit geval) met stukjes video zodat we ook het volledige aankleden op foto en video hebben staan.

Het leuke aan beelden schieten tijdens het aankleden is dat de ander achteraf kan zien hoe de sfeer was bij de ander. Zo krijg je een nog beter beeld van je gehele bruiloft en kun je deze nog eens helemaal na beleven.

Close up van bruid haar gezicht terwijl ze naar buiten kijkt en de make-up wordt verzorgd
Bruidsjurk hangend op een haak aan een boom
Close up foto van de schoen van de bruidegom terwijl hij zijn veters strikt

De fotoshoot in Middelburg

Ronnie & Naomi hadden voor hun bruiloft een super leuke locatie aangedragen. Dit was namelijk ook de plek waar Ronnie op zijn knieën was gegaan. Zelf hadden wij van te voren niet gedacht dat dit zo een prachtige locatie zou zijn voor trouwfoto's. Bij toekomstige bruiloften in of rondom Middelburg gaan we deze locatie zeker aanraden als het past bij het type bruiloft.

'Denice & Kenneth gaven ons goede instructies' 
 

Tijdens het maken van de foto's in de ochtend proberen wij als fotografen zo goed mogelijke instructies te geven m.b.t het poseren. Naomi & Ronnie gaven achteraf aan dat ze dit heel fijn vonden omdat ze niet altijd even goed weten hoe ze moeten gaan staan. Daardoor verloop de fotoshoot eigenlijk ook heel soepel en hadden we vooral een leuke en ontspannen ochtend!
 

Bruidspaar op de foto in het bos bij kasteel ter hoge waar te zien is dat de fotograaf een foto maakt van de bloemen
Bruidspaar langs achteren gefotografeerd terwijl ze over een witte brug lopen in het bos dichtbij Kasteel ter hoge in Middelburg
Bruidskoppel loopt blij over een houten brug in het bos bij kasteel ter Hooge in Middelburg

Ceremonie

Zoals eerder aangegeven was de bruiloft tot in de puntjes verzorgd. Ook de plek van de ceremonie was helemaal afgestemd op de rest van de bruiloft. Tijdens de ceremonie proberen wij als fotograferen zo onopvallend mogelijk de bruiloft vast te leggen. Uiteraard zullen er altijd belangrijke momenten vastgelegd moeten worden zoals de kus, de ringen en het ondertekenen, maar hierin proberen wij vooral mee op te gaan in het moment.

Het grote voordeel op de dag van Ronnie & Naomi was een droge, maar ook wat bewolkte dag. Bewolking was in de geval in ons voordeel omdat er mooi 'even' licht aanwezig was. Vaak bij veel zon of juist weinig bij licht bij een binnenlocatie worden de foto's wat minder 'mooi'. Bij de ceremonie focussen we ons als fotografen dan ook vooral op de emotie en unieke momenten.

Overzichtsfoto van de ceremonie locatie. Een heleboel hooibalen met witte zit kleedjes. In het midden loopt een wit tapijt waar ze straks over gaan lopen.

Het diner

Ronnie & Naomi hadden gekozen voor een tweetal catering bedrijven om op beide locaties het eten & drinken te verzorgen. Het eten vond plaats op de boerderij van de ouders van Naomi. Hier waren een aantal prachtige lange tafels ingedekt voor een heerlijk 3 gangen diner. Vooraf hadden de gasten hun keuze voor vis, vlees of vegetarisch al aangegeven. Het eten resulteerde in een leuke sfeer en om je bord bij af te likken beelden.

Wit bord met een prachtige rode carpaccio met parmezaanse kaas, tomaatjes en rucola
Zwart bord met een heerlijk stukje vlees van de BBQ met onderliggende groente.
Wit bord met gerookte zalm en verschillende groene groentes.

Lekker met de bus!

Wat in het eerste instantie tijdens het eerste gesprek ons wat verwarde pakte super leuk uit tijdens de bruiloft. Het is namelijk zo dat er constant tussen de boerderij van de Naomi en die van Ronnie werd gewisseld. Zo vond de ceremonie plaats bij Naomi, vervolgens de receptie weer bij Ronnie, het diner bij Naomi en het afsluitende feest bij Ronnie. Dit maakt het wellicht wat ingewikkeld, maar ze hadden hiervoor een prachtige rode bus geregeld waar iedereen in kon stappen. Het voordeel van deze twee locaties was dat er op de ene locatie weer opgebouwd en opgeruimd kon worden terwijl de gasten op de andere locatie aanwezig waren.

Grote rode bus van AMZ waarmee de bruiloft gasten tussen de twee locaties worden gereden.

Video

Bekijk hieronder de video van Ronnie & Naomi!

Bekijk meer...

Willen jullie je bruiloft ook laten vastleggen?